12. januar 2021
Skrevet af: Maj Bank

Bredt overblik med grafikker

Anbefaling af bogen ”Signals: Charting the new Direction of the Global Economy”, der bruger big data til at vise enkle og klare pointer omkring de tendenser, der vil definere det næste årti af den globale økonomi. Bogen viser grafisk, hvordan verden udvikler sig. Komplekse sammenhænge og store tal bliver visualiseret, så de er nemmere at forholde sig til.

Bogen indeholder 27 forskellige ”Signals” eller tendenser, som kan hjælpe med at forstå, hvordan økonomi, samfund og markeder kommer til at se ud. 

Bogens syv overordnede temaer er Society & Demographics, Environment, Digital World, Technology Innovations, Money & Markets, Consumer Behavior og Geopolitical Landscape.

Det tog mere end 75 år for fastnettelefonen at få 80 procent af markedet. Internettet nåede det samme på 22 år, mens brugen af sociale medier nåede en tilsvarende anvendelsesrate på kun 5 år.

Hastigheden for udvikling af ny teknologi er høj, fordelene store, men konsekvenserne kender vi ikke endnu.

Det er en af de mange komplekse og aktuelle trends, som bogen ”Signals. Charting the new Direction of the Global Economy” folder ud og diskuterer. Bag bogen, der udkom i november 2020, står det canadiske medie Visual Capitalist med chefredaktør Jeff Desjardins i spidsen. Virksomheden har siden 2011 levet af at udgive grafiske modeller baseret på troværdige kilder og kan følges på blandt andet LinkedIn og på selskabets hjemmeside.

“Jeg bruger modeller til bedre at forstå, hvilken fremtid de enkelte aktier går i møde. Udover fundamental analyse af aktierne er det nødvendigt at vide mest muligt om, hvordan udviklingen forventes at blive – mere bredt set,” siger seniorporteføljemanager for Maj Invest Global Sundhed Erik Bak.

Bogen er med til, at man får forholdt sig til emner, som man normalt ikke tænker så meget over, mener han. Lige nu bliver der for eksempel flere mennesker på kloden og flere med diabetes og andre sygdomme, men et ændret fødevareindtag, som er i fuld gang, kan betyde færre syge på langt sigt. Et health care-selskab, som har succes i dag, har derfor ikke nødvendigvis succes om 5-10 år. Og det fremhæver bogen.

”Bogen har mange gode grafiske fremstillinger, hvor man på en præcis og overskuelig måde bliver sat ind i, hvad der forventeligt kan komme til at ske i det kommende årti. Det hjælper en med at overveje, hvilke spørgsmål der er vigtige at stille,” siger Erik Bak.

Læs hele artiklen på Maj World.

Maj World er forbeholdt kunder i Maj Bank. Ring på 33 38 97 00 og hør mere om mulighederne.