28. oktober 2021
Skrevet af: Maj Bank

Pricing power i fokus

En stærk markedsposition med pricing power og lav risiko for prisuro er blandt de mange faktorer, som teamet bag Maj Invest Value Aktier forholder sig til.

”Det er vigtigt for os at forholde os til risikofaktorerne for de selskaber, som vi vælger at investere i. En af de ting, vi kigger på, er virksomhedernes pricing power,” siger Ulrik Jensen, der er seniorporteføljemanager i Maj Invest Value Aktier.

Eller som den legendariske investor Warren Buffett udtrykker det: ”Når man vurderer et selskab, er den allervigtigste parameter selskabets evne til at hæve priserne.”

Få selskaber spiller en betydelig rolle inden for produktionen af chips, men også Facebook og Ebay har formået at positionere sig, så de har opnået en stabil indtjening qua deres markedsposition og udbud.

Maj Invest Value Aktier har valgt at investere i flere selskaber inden for produktion af chips: Intel, Samsung, NXP Semiconductors, Tokyo Electron og Lam Research.

”Der er knaphed på chips, og der kan opstå flaskehalse, så det område interesserer vi os for,” fortæller Ulrik Jensen.

Aktiechef Kurt Kara har tidligere beskrevet, hvordan semiconductors kan ses som vor tids olie, fordi mikrochips bruges i næsten alle former for elektronik, og fordi elektronik indgår i stadig flere produkter. Mens olien kom fra Mellemøsten, kommer semiconductors især fra Asien, men med nogle af de samme egenskaber: knaphed på udbudssiden og stor efterspørgsel hos kunderne.

Mikrochipselskabernes investeringer i nye produktionsfaciliteter afspejler den status. Samsung bygger en ny fabrik i USA til 17 mia. dollar. TSMC, der har hovedsæde i Taiwan, bygger en ekstra fabrik til 25 mia. dollar og en ny fabrik i USA til 12 mia. dollar, mens Intel, der har hovedsæde i USA, bygger nye produktionssteder i både USA og Europa for 20 mia. dollar hvert sted.

”Den underliggende vækst for semiconductors er lige nu på 1,5 gang den gennemsnitlige vækst i global økonomi, men vil sandsynligvis vokse til 2-3 gange større vækst end i den underliggende økonomi,” siger Ulrik Jensen.

Store dele af produktionen af varer har brug for chips – både til selve produktionen og i produkterne. Også den grønne omstilling kræver ny teknologi – og chips.

Læs hele artiklen på Maj World.

Maj World er forbeholdt kunder i Maj Bank. Ring på 33 38 97 00 og hør mere om mulighederne.